Paul Geerts

Geestelijk vader van   Mo, Jade en Plakapong, peetvader van Suske en Wiske

De goede doelen 

Paul heeft zich vaak, belangeloos, ingezet voor veel goede doelen. 

Bijvoorbeeld in 2020, het jaar van de corona-pandemie. Voor het stadsbestuur van Knokke-Heist maakte hij een tekening rond het thema "Een zee van liefde". 



In Kampen heeft Paul Reichenbach een reproductie van 'Een zee van liefde' namens Paul aangeboden aan Woonzorgcentrum Margaretha. Tijdens een feestelijke bijeenkomst, met een optreden van niemand minder dan Willeke Alberti, heeft hij het overhandigd namens Paul. 


Een zee van liefde



Ook in 2020. Ter gelegenheid van het 35e Brabants Stripspektakel in Eindhoven (dat helaas niet doorging vanwege de coronapandemie) was een sponsoractie opgezet om de Stichting Wensambulance Brabant te steunen.
Hiervoor heeft Paul Geerts speciaal 6 tekeningen gemaakt.
Deze prenten zijn in een beperkte oplage van 126 stuks op zeer dik papier gedrukt, genummerd en gesigneerd door Paul Geerts.
100 stuks genummerd van 1 tot 100 en 26 stuks geletterd van A tot Z.
Formaat 40 x 24 cm.


In 2011 werd tijdens het 26e Brabants Stripfestival werd dit schilderij geveild ten behoeve van Stichting Wensambulance Brabant. 


Wensambulance Brabant



Tekening voor een veiling, waarbij de opbrengst bestemd is voor de slachtoffers van de aardbeving in Nepal




Paul schenkt zijn opbrengst van "De Hemelboom" aan "De Klokke vzw". 



 

Paul schenkt zijn opbrengst van "Pinda de Panda" aan "Vzw Lucia".  




Paul schenkt zijn opbrengst van "Het lekkende hart" aan "Make-a-Wish".




Paul schenkt zijn aandeel van "Het ei van Soma" aan het "Ariane Leukemie Fonds". 




Paul schenkt zijn opbrengst van "De Parel der Wijsheid" aan "Vriendtjes tegen kanker". 



Paul schenkt zijn deel van de opbrengst van "De wraak van Katampa" aan "GAIA".




Paul schenkt zijn deel van de opbrengst van "De adem der goden" aan de "Culturele Vereniging Spirit Temse". 



Paul schenkt zijn deel van de opbrengst van "Het vraagteken" aan "Vrienden der blinden". 



Paul schenkt zijn deel van de opbrengst van "De weg van Allis" aan "Samana Creatief". 




Paul schenkt zijn deel van de opbrengst van "Vijanden met stalen tanden" aan "Op Stoapel Temse". 




Voor het Ariane Fonds maakte Paul in 1999 3 kaarten. In 2022 bestond het Fonds 40 jaar. 



Al drie decennia lang zet Norbert Declercq (78) zich in voor het Fonds Ariane, dat onderzoek naar leukemie een financieel duwtje in de rug wil geven. De Leffingenaar zamelde in dertig jaar tijd liefst meer dan één miljoen euro in, maar de man blijft van ambitie bruisen. Ook nu weer zet hij zijn schouders onder de jaarlijkse champagneverkoop. “We maken een verschil. Zowel op medisch als op menselijk vlak.”
Het Fonds Ariane zag in 1982 het levenslicht na het overlijden van Ariane De Backer. Het jonge Brusselse meisje overleed aan de gevolgen van leukemie en werd amper 22 jaar. Haar familie richtte toen een fonds op dat naar haar genoemd was, met het doel om de broodnodige fondsen bij elkaar te krijgen om het onderzoek naar deze vreselijke ziekte te stimuleren.


Striptekenaars
“Toen was daar amper iets over bekend”, klinkt het bij Norbert Declercq uit Leffinge. De man is sinds 1992 voorzitter van de vereniging en kwam eerder toevallig in contact met de mama van Ariane, Rose-Marie Vandievoet. “Maar haar verhaal heeft me toen enorm geraakt”, vertelt hij.
Ariane wou dat er zo weinig mogelijk mensen hetzelfde als zij zouden meemaken
“Ik besloot om me meteen in te zetten voor het Fonds Ariane, een engagement dat sindsdien alleen maar gegroeid is. Ik heb nooit het geluk gehad om Ariane zelf te ontmoeten, maar na al die jaren voelt het aan alsof ik haar bijzonder goed gekend heb.”


Onder Norberts impuls werden wenskaarten ten voordele van het Fonds Ariane gelanceerd. “Ik was toen ook actief bij het Stripfestival Middelkerke en kende zo heel wat bekende tekenaars. Paul Geerts (bekend van Suske & Wiske, red.) was de eerste die mee in ons verhaal stapte en hij gaf Ariane ook gestalte.”
“Paul tekende haar als een bloem, een symbool dat we binnen het Fonds nog altijd gebruiken.” In de nasleep van Paul Geerts volgden nog onder andere Merho, Marc Sleen, Walthéry en Jean Pol. “Stuk voor stuk bekende namen, maar we wilden meer doen dan louter die wenskaarten, hoe succesvol ze ook waren.”



Hier het hele artikel. 

 

Op 19 augustus 2023 werd tijdens het 24e Kamper Stripspektakel een zeer groot kunstwerk (90 *70 cm) geveild ten behoeve van het goede doel: Voedselbank Kampen. Paul maakte dit schilderij geheel gratis en belangeloos. Het werk bracht

€ 6000,00 op.    


De Angst op de Amsterdam




Er is natuurlijk maar één origineel, maar om de vele liefhebbers van het werk van Paul de kans te geven om deze exclusieve tekening te bemachtigen, werd van het origineel een serie genummerde en gesigneerde fine art prints (Hahnemühle Photo Rag, 320 grams mat) gemaakt in een oplage van slechts 50 stuks. Het formaat is 49 x 63 cm. De prijs per stuk bedraagt € 70,00.  Binnen een paar uur was deze print uitverkocht. 


De hoogste bieder kreeg een extra tekening. 


De op 1 na hoogste bieder ontving een door Paul gesigneerd luxe exemplaar van "De angst op de Amsterdam".